PERSONEN BAG

Jeg Lena Fejborg, er personen bag Fejborg Horse Care. Jeg er 30 år gammel og bor på et lille nedlagt landbrug i hjertet af Vendsyssel, sammen med min kæreste Christian og vores skønne dyr.

Jeg har selv islandske heste lige nu 4 stk. og en 5 på vej i Maj 2020, hvor en drøm om en Hamur baby går i opfyldelse, derudover har vi 3 katte og selvfølgelig 2 hunde. Abby vores tæve er en blanding af 3 racer heriblandt Islandsk Fårehund og Laxi er ren racet Islandsk Fårehund, så der er liv og glade dage på vores bette landsted.

Jeg er i mine voksne år blevet stævne rytter og elsker at komme ud og ride på de forskellige baner rundt i Danmark. Det at se om det man har arbejdet med, har båret frugt er en fed oplevelse og giver blod på tanden for mere. Min konkurrence hest er Sölvi Fra Yggdrasil og han er bare min partner in crime. Der er altid garanti for en god tur i skoven, en god træning og at han gør hvad han kan på banerne. Det er nok mere mig der er problemer når vi skal vise os frem ?

Jeg har som barn tænkt at jeg skulle arbejde med dyr, men jeg fik altid at vide at ”det kan man ikke leve af” så den ide kastede jeg væk og begyndte at gå andre veje. Så jeg har være i gang med mange forskellige ting og aldrig rigtigt fundet mig til rette nogen steder. Det skulle en traumatisk oplevelse i 2015 vise sig at rette op på, da det her blev ekstremt vigtigt for mig at jeg skal lave det som gør mig glad hver dag.

Så februar 2016 rejste jeg til Island og var der oppe i 8 måneder med henblik på at komme til at arbejde mere med den islandske hest og genfinde mig selv efter den traumatiske oplevelse jeg havde sommeren 2015. Det var nogle rigtig lærerige måneder og det har givet mig en bedre forståelse for den islandske hest, og bedre baggrundsviden generelt. Det var den islandske hest og det islandske folk som hjalp mig med, at bliver klogere på mig selv og genfinde glæden ved livet og det er jeg dem evigt taknemlig for. Det var også på Island det gik op for mig at jeg skulle arbejde med Islandske heste som min levevej.

Da jeg kom hjem fra Island oktober 2016 startede jeg derfor min uddannelse som Fysiurgisk Hesteterapeut, så jeg kunne få min nye drøm om at arbejde med islandske heste til dagligt til at gå i opfyldelse. Nu nærmer vi os 2020 og det er netop Islandske heste jeg arbejder med hver dag nu og jeg er så glad for at det lykkedes.

Mine fremtidsplaner byder på endnu mere uddannelse, da jeg gerne vil blive ved med at udvikle mine kompetencer inden for mit fag. Derudover starter jeg uge 18, 2020 på Fysiurgisk Sportsmassør uddannelse, hvor jeg også får triggerpunktsmassage og akupunktur som ekstra del, så jeg også kan tilbyde rytterbehandling, da spændinger i hesten ofte kan være rytterbetonet. Så jeg kan hjælpe hele ekvipagen med at kunne præstere.

Jeg har mange tanker og ideer om hvor Fejborg Horse Care skal hen og det vil i løbende kunne følge med i, i takt med jeg får sat nogle nye ting i gang. ?

Lena Fejborg