PERSONEN BAG

Jeg Lena Fejborg, er personen bag Fejborg Horse Care. Jeg er 31 år gammel og bor på et lille nedlagt landbrug i hjertet af Vendsyssel, sammen med min kæreste Christian og vores skønne dyr.

Jeg har selv islandske heste lige pt. 6 stk. derudover har vi 3 katte og 2 hunde. Abby vores tæve er en blanding af 3 racer heriblandt Islandsk Fårehund og Laxi er ren racet Islandsk Fårehund, så der er liv og glade dage på vores bette landsted.

Jeg er i mine voksne år blevet stævne rytter og elsker at komme ud og ride på de forskellige baner rundt i Danmark. Det at se om det man har arbejdet med, har båret frugt er en fed oplevelse og giver blod på tanden for mere. Min konkurrence hest er Sölvi Fra Yggdrasil og han er bare min partner in crime. Der er altid garanti for en god tur i skoven, en god træning og at han gør hvad han kan på banerne. Det er nok mere mig der er problemer når vi skal vise os frem ?

Jeg har som barn tænkt at jeg skulle arbejde med dyr, men jeg fik altid at vide at ”det kan man ikke leve af” så den ide kastede jeg væk og begyndte at gå andre veje. Så jeg har være i gang med mange forskellige ting og aldrig rigtigt fundet mig til rette nogen steder. Det skulle en traumatisk oplevelse i 2015 vise sig at rette op på, da det her blev ekstremt vigtigt for mig at jeg skal lave det som gør mig glad hver dag.

Så februar 2016 rejste jeg til Island og var der oppe i 8 måneder med henblik på at komme til at arbejde mere med den islandske hest og genfinde mig selv efter den traumatiske oplevelse jeg havde sommeren 2015. Det var nogle rigtig lærerige måneder og det har givet mig en bedre forståelse for den islandske hest, og bedre baggrundsviden generelt. Det var den islandske hest og det islandske folk som hjalp mig med, at bliver klogere på mig selv og genfinde glæden ved livet og det er jeg dem evigt taknemlig for. Det var også på Island det gik op for mig at jeg skulle arbejde med Islandske heste som min levevej.

Da jeg kom hjem fra Island oktober 2016 startede jeg derfor min uddannelse som Fysiurgisk Hesteterapeut, så jeg kunne få min nye drøm om at arbejde med islandske heste til dagligt til at gå i opfyldelse.

Jeg havde en forretning som var på vej op og jeg kunne arbejde fuldtid og være min egen chef. Så ramte Covid-19 i marts og måtte derfor lukke min forretning ned for en periode. Det tog rigtig hårdt på min forretning og jeg har været nødsaget til at finde et arbejde ved siden af, heldigvis er det også heste relateret. Du vil kunne finde mig i butikken Nordjysk Ride- & Islænder Udstyr i Dronninglund, de dage jeg ikke kører ud med min egen forretning.

Mine fremtidsplaner byder på endnu mere uddannelse, da jeg gerne vil blive ved med at udvikle mine kompetencer inden for mit fag. Jeg har mange tanker og ideer om hvor Fejborg Horse Care skal hen og det vil i løbende kunne følge med i, i takt med jeg får sat nogle nye ting i gang.

Lena Fejborg