Balance i Barfods trimning

OBS: tidspunkt kommer snart

Ian bor til dagligt i England, hvor han sammen med sin bedre halvdel driver ”Ash Rescue Centre”. Som er et sted hvor de tager imod heste som af en eller anden grund ikke kan blive hvor de er.

Ian Whatley er uddannet beslagsmed fra England og er sidenhen blevet certificeret hovtrimmer hos

K.C. La Pierre (Institute of Applied Equine Podiatry)

Han har mere end ti års erfaring som hovtrimmer.

Udover at arbejde som trimmer på fuldtid, holder Ian en hel del kurser i både Danmark og England. Som både henvender sig til den gængse hesteejere såvel som professionelle heste fagfolk. Hans fokus er primært på at udvide folks forståelse for hovens opbygning, hvordan de forskellige strukturer i hoven er forbundet for at opnå den maksimale ydelse.

Han har stort kendskab til de udfordringer, der kan opstå hvis en eller flere af disse strukturer bliver ødelagt (skader, sygdom osv.), eller på anden vis sat ud af funktion.

Ians “kæphest” inden for hovtrim er balance. Ikke statisk balance i form af diverse vinkler, som der ofte bliver refereret til, men derimod anatomisk/dynamisk balance.

Ian er en engageret og underholdende foredragsholder, som elsker at udfordre alt det vi troede vi vidste, og som gladeligt svarer på alle de spørgsmål du måtte have.

Ian underviser på Engelsk. Men lad det ikke skræmme dig fra at deltage. Han tager sig god tid til at hjælpe med forståelsen hvis fagsproget måtte drille, og ellers finder vi sammen ud af betydningen.

Første dag:
Teori: Vi lærer alt om hovens opbygning, alle de forskellige strukturer i hoven og hvilke funktioner de forskellige strukturer har samt hvordan vi kan læse hoven.

Anden dagen.
Praksis: Ian vil disseker en hov og her vil alt den teori du fik dagen før begynde at give mening, derefter rykker vi uden for, for at analysere heste i bevægelse med fokus på hoven og hvilken indflydelse det har på hele hesten. Der er rig lejlighed til at stille spørgsmål, få en dialog og tage spændende billeder. Det er muligt denne dag at selv tage heste med, som du gerne vil have Ian, kigger på, skal blot meddeles ved tilmelding.

Alt dette får du for 1500,-

Det er inkl. Fuld forplejning til kurset. Som består af morgenbrød, frokost og kage. Samt kaffe, the og varm kakao begge dage.

Tilmelding skal ske til kontakt@fejborghorsecare.dk hvor du efterfølgende vil få tilsendt bekræftelse på tilmelding og betalings information.
OBS. Tilmelding er først gældende når betaling er registreret.

Det vil være muligt at få et kursus bevis for deltagelse af kurset. Dette skal bestilles ved tilmelding.

Tilmelding er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, bliver beløbet ikke refunderet, men du er velkommen til at se om du kan sælge din plads til anden side.

Heste massage til Husbehov

Er du interesseret i at selv kunne mærke din hest igennem for spændinger og at kunne massere hestens store bevægemuskler selv?

Så er dette kursus noget for dig. Dette kursus henvender sig til flere grupper f.eks.

  • Rytteren (både konkurrence og skovtursrytteren) som gerne ville kunne gøre lidt selv i det daglige.
  • Til dig der gerne vil komme skaderne i forkøbet
  • Dig, som har en hest der løbende har behov for massør, fysioterapeut eller anden fagperson, hvor du kan være med til at vedligeholde selv, og forebygge yderligere problemer.
  • Til dig der gerne selv ville kunne opdage de små udfordringer i hestens bevægeapparat
  • Til alle som interesserer sig for hestens krop, og gerne vil blive lidt klogere på den

Kurset er fordelt over 2 dage, hvor der begge dage er indlagt små pauser og en lidt større frokostpause.

Første dag fra kl. 10.00 til 16.00
Denne dag vil gå med gennemgang af teorien omkring hestemassage og hvordan det virker for hestens krop samt teknikker. En gennemgang af hestens anatomi med fokus på de vigtigste muskler. Herefter går vi uden for til en demonstration af en hestemassage som jeg udfører. Vi runder dagen af med kaffe og kage hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål

Anden dag fra kl. 9.30 til 15.00
Vi starter dagen med en kort gennemgang af teorien fra dagen før, hvor i efterfølgende vil få en lille opgave.
Herefter går vi uden for hvor deltagerne selv skal i gang med at mærke efter spændinger og øve de teknikker i har fået vist dagen før.

Alt dette får du for 1200,-
Det er inkl. Materialer, frokost og kage. Samt kaffe, the og varm kakao begge dage.
Max 10 og Minimum 5 deltagere.
Derfor er det efter først til mølle-princippet.
Er der færre end 5 deltager, vil det blive aflyst og der vil være fuld refundering af kursus beløb.

Kurset undervises af fysiurgisk hesteterapeut, Lena Fejborg, som til daglig arbejder med terapi til heste og er uddannet hos Center for Dyreterapi.

Tilmeldingen skal ske via. følgene link.

https://fejborghorsecare.nemtilmeld.dk/

“Det vil være muligt at have egen hest med til kurset, hvis dette ønskes, ellers er det mine private heste vi øver på.”

Tilmelding er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, bliver beløbet ikke refunderet, men du er velkommen til at se om du kan sælge din plads til anden side.